Ta herbata idealnie spala tkankę tłuszczową, tak więc jest świetnym uzupełnieniem diety. W dodatku oczyszcza organizm z toksyn, usuwa nadmiar płynów i obniża poziom złego cholesterolu.
Przygotowanie
6 skórek z pomarańczy
2 litry wody
Umyj pomarańcze i przekrój na pół. Najlepiej wyciśnij z nich sok i zostaw cały środek. Możesz też użyć samą skórkę po normalnym obraniu pomarańczy.
Wrzuć do wody i gotuj na małym ogniu około 30 minut.
Po ostudzeniu przelej do szklanego naczynia i wstaw do lodówki.
Pijemy rano na czczo 1 szklankę ciepłej lub zimnej herbaty.
Kurację stosujemy przez miesiąc, potem należy zrobić tydzień przerwy.
Skórka z pomarańczy ma szereg zdrowotnych właściwości, pomaga na cerę.
Czytaj koniecznie Nie wyrzucajcie skórek z pomarańczy!