W restauracjach to danie wykwintne i dość drogie. Teraz może bez problemu zagościć w twoim domu. Jak je zrobić?
Składniki:
kilka liści sałaty
opakowanie krewetek ( mogą być gotowane w zalewie w słoiku lub mrożone)
pomidorki koktajlowe do ozdoby
Krewetki odcedzamy z zalewy lub mrożone wrzucamy do gorącej wody i gotujemy kilka minut. Studzimy. Na dnie pucharków układamy liście sałaty. Na liściach układamy krewetki.
Różowy sos wykonujemy w następujących proporcjach: na każde dwie łyżki majonezu dajemy jedną łyżkę ketchupu. Dodajemy kilka kropel brandy Dokładnie mieszamy.
Kiedy sos jest gotowy, zalewamy nim krewetki w pucharkach, ozdabiamy pomidorkami. Danie jest gotowe. Można do koktajlu dodać awokado. Wówczas kroimy je w paski i mieszamy z krewetkami przed zalaniem sosem.