Podobne artykuły:
Do sałatki przede wszystkim potrzebne wam będzie dobre pieczywo. Pamiętajcie o hiszpańskiej tradycji wyjadania resztek sosów, mocząc w nich chleb czy bułkę!
Składniki dla 4 osób
całe pomidory w puszce – 2 sztuki
pęczek dymki
2 jajka na twardo
tuńczyk w puszce
czarne oliwki
sól
oliwa
Wyjmij pomidory z puszek i odsącz na durszlaku. Dymkę pokrój w drobne paseczki. Do miski włóż pomidory i delikatnie pokrój je na części, możesz to zrobić nawet widelcem. Jajka pokrój na drobne części i razem z dymką dodaj do salaterki. Dołóż puszkę tuńczyka, zalej oliwą, dodaj sól i delikatnie wymieszaj. Na wierzchu ułóż czarne oliwki.
Sałatkę należy schłodzić przed podaniem. Podawaj ze świeżym pieczywem.