Podobne artykuły:
Przygotuj:
- 1kg wołowiny
- 1 cebulę
- 4 łyżeczki masła
- łyżeczkę cukru
- 1 paprykę
- puszkę czerwonej fasoli
- 0,5 kg marchewki
- łyżeczkę ostrej papryki
- 3 ziarna ziela angielskiego
- liść laurowy
- sól i pieprz do smaku
- ulubione przyprawy
- szklankę przecieru pomidorowego
Przygotowanie:
Pokrój w kostkę mięso wołowe, paprykę pokrój w krążki, a cebulę na plasterki. W międzyczasie ugotuj w osobnym garnku marchewkę - musi być miękka. Rozgrzej patelnię z masłem i wrzuć na nią mięso, cebulę oraz paprykę. Dodaj przyprawy, zalej przecierem pomidorowym i duś aż mięso będzie kruche. Odsącz delikatnie fasolę z puszki, ale nie myj jej. Dodaj do gulaszu fasolę i marchewkę pokrojoną na plasterki. Gotuj jeszcze przez 5 minut.
Smacznego!
KKR