Przygotuj:
Ciasto: 250 gramów mąki tortowej, 125 gramów masła, jajko, oliwa z oliwek do natłuszczenia formy, kilka ząbków czosnku, sól, pieprz.
Nadzienie: ulubione zioła, 2 ząbki czosnku, 100 ml śmietanki, 3 jajka, 200 gramów ulubionego sera, 5 łyżek oliwy z oliwek, sól, cukier.
Wsyp mąkę do miski. Wymieszaj w niej masło, dodaj szczyptę soli i pieprzu, wrzuć jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i dwie łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto, zawiń w spożywczą folię i wstaw do lodówki na przynajmniej 30 minut.
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzuć posiekany drobno czosnek, ulubione zioła, dolej śmietankę, dopraw do smaku. Odstaw do wystygnięcia następnie dodaj roztrzepane jaja.
Rozłóż ciasto w formie. Nakłuj widelcem. Wstaw na 15 minut do rozgrzanego do tem. 200stopni C piekarnika.
Wylej na ciasto przygotowane nadzienie, połóz na wierzchu ulubiony ser i ponownie wstaw do piekarnika na dodatkowe 15 minut.