Jest pyszny i łatwy w przygotowaniu. Idealny barszcz biały na Wielkanoc. Coś specjalnie dla kobiet, które chcą przygotować pyszny domowy posiłek, jednocześnie nie spędzając całego dnia w kuchni.
Składniki:
1/2 kg białej, surowej kiełbasy
1 szklanka kwaśnej śmietany
kawałek surowego boczku
czosnek
ulubione jarzyny
żurek z butelki
liść laurowy
ziele angielskie
szczypta majeranku
sól i pieprz
Zalej warzywa i boczek wodą - gotuj aż warzywa będą miękkie. Jeśli wcześniej je pokroisz zyskasz znacznie więcej czasu. Dołóż do składników pokrojoną białą kiełbasę. Niech gotują się jeszcze chwilę. Dolej tyle żurku, abyś poczuła, że zupa jest kwaśna. Zagotuj. Dolej śmietanę, dopraw do smaku. Barszcz możesz posypać świeżymy ziołami, osobiście polecam wielkanocną rzeżuchę lub szczypiorek.
Smacznego!
KKR