Partner: Logo KobietaXL.pl

Ciasto do błyskawicznego wykonania. Składniki:

2,5 szklanki migdałów

1 pomarańcza, dobrze umyta

3/4 szklanki cukru

olej w sprayu do posmarowania blachy, można użyć masła

Migdały zalewamy na kilka minut wrzątkiem, obieramy ze skórki. Pomarańczę kroimy na 8 części. Migdały, jajka, cukier, pomarańczę wrzucamy do miksera i mielimy na masę. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Pieczemy w 175 stopniach około 40 minut, sprawdzamy wykałaczką, czy ciasto się upiekło.

screen youtube

Zobaczcie krok po kroku

 

Tagi:

przepisy ,  bezglutenowe ciasto ,  bezglutenowy pomarańczowy biszkopt , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót