Podobne artykuły:
Przepis prosty i szybki. Najlepiej zrobić ze świeżych warzyw!
Składniki:
500 gram makaronu typu rurki
wiązka zielonych szparagów
szklanka świeżego groszku, opcjonalnie z puszki
2 małe cukinie
ząbek czosnku
2 szklanki mleka
2 łyżki oliwy
szczypta tymianku
1/2 szklanki parmezanu
pieprz, sól do smaku
Na patelni podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, kilka minut smażymy. Dodajemy pokrojone i obrane szparagi, pokrojoną w kostkę paprykę i groszek.
Po kilku minutach dodajemy cukinię, sól, pieprz, tymianek, mleko i smażymy aż warzywa będą miękkie.
W międzyczasie gotujemy makaron. W szklanym naczyniu mieszamy makaron z warzywami, posypujemy parmezanem i natychmiast serwujemy.