Podobne artykuły:
W Polsce jagnięcina nadal jest mało popularna, bo większość z nas pamięta baraninę z PRL - twardą i nieładnie pachnącą. W Hiszpanii serwuje się mięso jagnięce typu - lechal, czyli z jagnięcia, które jeszcze pije mleko matki. Takie mięso jest wyborne, rozpływa się w ustach. Ale i u nas dobre kotleciki możemy już kupić w naszych sklepach. Zobaczcie, jak je przyrządzić!
Składniki na 2 osoby:
8 kotlecików
2 średnie kartofle
2 ząbki czosnku
tymianek
rozmaryn
oliwa
sól, pieprz do smaku
Kartofle obieramy, kroimy na cieniutkie plasterki, obtaczamy w misce oliwą i przyprawami. Wykładamy na brytfankę i pieczemy około 30 minut.
Wkładamy posolone kotleciki i pieczemy dalej, aż mięso będzie miękkie - około 15 - 20 minut.