Partner: Logo KobietaXL.pl

Składniki:

4 duże ziemniaki

8 plasterków boczku

1/2 cebuli

1 ząbek czosnku

300 gram szynki

250 gram sera typu manchego ( bardziej twardy i aromatyczny niż nasz żółty, można już bez problemu kupić, albo dać zwykły)

sól, pieprz do smaku

Boczek kroimy, smażymy na patelni, dodajemy cebulę, czosnek i pokrojoną szynkę. Ziemniaki kroimy w drobne plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Kładziemy warstwę usmażonej szynki z boczkiem i cebulą, sypiemy ser, kładziemy nową warstwę ziemniaków, znowu szynkę z boczkiem i ser. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 40 minut w 150 stopniach.

Zobaczcie!

screen youtube

Zapisz

Tagi:

przepisy ,  tarta ziemniaczana ,  ziemniaki ,  szynka ,  boczek , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót