Partner: Logo KobietaXL.pl

Składniki:

3 średnie kartofle

1 duże jajko

1 ząbek czosnku

pietruszka zielona

250 ml oleju słonecznikowego

1 łyżka białego octu winnego

1/4 szklanki mleka

sól do smaku

Kartofle gotujemy w mundurkach. Jajko z octem winnym i czosnkiem miksujemy, dodajemy powoli olej. Tak powstaje alioli, czyli słynny czosnkowy majonez. W tym przypadku dodajemy do niego odrobinę mleka, aby był rzadszy. Wrzucamy posiekana pietruszkę. Ziemniaki jeszcze gorące obieramy, kroimy na kawałki, studzimy. Zalewamy sosem. Pycha!

Tagi:

przepisy ,  sałatka ziemniaczana ,  kartofle ,  alioli ,  majonez czosnkowy ,  jajko , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót