Podobne artykuły:
Składniki:
- 6 plasterków wędzonego łososia
- 1 cebula
- 4 korniszony
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz, słodka papryka
- 1/2 cytryny
- do dekoracji: żółta papryka i wiśnie koktajlowe
- Przygotować marynatę: oliwę, sól, pieprz i paprykę połączyć, cebulę i korniszony pokroić w kostkę, cytrynę pokroić w plasterki, wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.
- Łosoś powinien się marynować około 2 godzin w lodówce. Marynujemy go, wkładając do pojemnika lub plastikowego worka, układając na przemian plaster łososia i marynatę.
- Po wyjęciu z lodówki układamy łososia na talerzu, nadając mu kształt kwiatu. Środek kwiatu to wisienka koktajlowa w asyście żółtej papryki.
- Łososia podajemy z upieczonym tostem.