Podobne artykuły:
Składniki:
- 500 g truskawek
- 300 g podłużnych biszkoptów lub herbatników
- 50 g cukru
- 200 g cukru pudru
- cukier waniliowy
- 500 g zmielonego twarogu
- 100 g rodzynek
- 4 łyżki śmietany 30%
- 2 łyżeczki żelatyny
- sok z pomarańczy
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej
Rozpuścić żelatynę w dwóch łyżkach gorącej wody. Zmielony twaróg połączyć ze śmietaną, cukrem waniliowym, cukrem pudrem, żelatyną i razem zmiksować. Okrągłą formę wyłożyć folią. Na dno formy ułożyć biszkopty nasączone sokiem pomarańczowym, na nie zmielony twaróg połączony z rodzynkami. Wstawić do lodówki, aż żelatyna stężeje. Przygotować galaretkę truskawkową zgodnie z opisem na opakowaniu. Na wierzchu torcika ułożyć pokrojone truskawki i zalać je przygotowaną galaretką. Ponownie wstawić do lodówki, aż do stężenia.
przepis i foto Smakowity blog