Podobne artykuły:
Składniki:
- 500 g boczku wędzonego
- 250 g czerwonych porzeczek
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 4 łyżki octu ryżowego
- 4 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki miodu
- 2 ząbki czosnku
- kawałek świeżego imbiru
- Przygotowujemy marynatę: ziele angielskie, ocet ryżowy, sos sojowy, czosnek, miód, imbir pokrojony w drobne kawałki.
- Boczek wędzony kroimy na drobne kawałki, zalewamy marynatą i zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 2 godziny.
- Układamy boczek wraz z marynatą w naczyniu do pieczenia i dodajemy czerwoną porzeczkę.
- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 45 minut.
- Boczek podajemy gorący z chrupiącą bagietką.
źródło smakowity blog