Partner: Logo KobietaXL.pl

Składniki:

 

- wypatroszony karp ok. 1,3kg 1szt.

- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku

- ulubione świeże zioła (rozmaryn, tymianek, majeranek, natka pietruszki itp.)

- masło klarowane

 

Wykonanie:

 

Karpia doprawić solą i pieprzem. Do brzucha włożyć kilka gałązek ulubionych ziół
i odstawić do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowanego karpia smażyć bardzo powoli na klarowanym maśle z obu stron. Wyciągnąć zioła dopiero gdy karp będzie gotowy.

 

Smacznego!

 

Rada: By pozbyć się zapachu mułu należy obłożyć rybę plastrami cebuli i kawałkami czosnku na noc.

 

 

karp

Tagi:

przepisy ,  wigilia ,  karp ,  ryba ,  karp smażony , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót