Sałatka hawajska
Składniki:
1 pęczek świeżego szczypioru
200 g kukurydzy
200 g ananasa
300 g żółtego sera
200 g polędwicy wędzonej z kurczaka NATURA firmy Konspol
1 jogurt naturalny
200 g makaronu typu „kolanko”
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękki. Drobno siekamy szczypior. Ananasa odsączamy i kroimy w małe kawałki. Kukurydzę odsączamy, polędwicę wędzoną z kurczaka i żółty ser kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy razem i dodajemy ugotowany makaron. Całość polewamy jogurtem naturalnym
i przyprawiamy do smaku.
Składniki:
4 ziemniaki
2 jajka
100 g startego parmezanu
1 pęczek świeżego szczypiorku
200 g szynki podhalańskiej NATURA firmy Konspol
150 g rukoli
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy, szynkę podhalańską kroimy w kosteczkę. Ugotowane ziemniaki kroimy w duże kostki, a jajka w księżyce. Dodajemy starty parmezan.
Sałatka włoska
Składniki:
200 g makaronu świderek
1 papryka czerwona
3 ogórki konserwowe
100 g polędwicy królewskiej z kurczaka firmy Konspol
100 g sera żółtego
200 g kukurydzy
1 garść świeżej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękki. Polędwicę królewską z kurczaka, ser żółty i paprykę kroimy w kostkę, natomiast ogórki konserwowe
w plasterki. Wszystko łączymy z odsączoną kukurydzą i ugotowanym makaronem, następnie polewamy oliwą z oliwek. Na koniec dekorujemy liśćmi bazylii.