Ekspresowa świeża micha z darami lata
Składniki:
kilka plasterków polędwicy królewskiej light marki Konspol
garść zielonej fasolki szparagowej
garść pestek granatu
½ puszki kukurydzy
garść liści szpinaku
kilka cienkich płatków parmezanu
oliwa z oliwek
pieprz i sól
Przygotowanie:
Fasolkę myjemy i gotujemy do miękkości, po czym kładziemy ją do miski. Następnie do miski dodajemy również liście szpinaku, kukurydzę i pestki granatu. Całość mieszamy. Na wierzchu układamy plasterki polędwicy królewskiej light w plastrach marki Konspol oraz płatki parmezanu. Całość skrapiamy oliwą z oliwek oraz doprawiamy pieprzem i solą.
Sałatka z mango, roszponką i miętą
Składniki:
kilka plasterków szynki z indyka marki Konspol
opakowanie roszponki
kilka liści mięty
1 mango
1 ananas
1 limonka
pieprz i sól
Przygotowanie:
Mango i ananasa obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Roszponkę i miętę myjemy po czym dorzucamy do miski. W dalszej kolejności kroimy w małe kawałeczki szynkę z indyka marki Konspol. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem oraz solą i skrapiamy sokiem z limonki.
Smacznego!