Składniki:
1 woreczek mieszanki Toscana mix marki Eisberg
papier ryżowy
pół główki czerwonej kapusty
ogórek
2 marchewki
papryka czerwona
listki mięty
200 g tofu
2 łyżki sezamu
2 łyżki sosu sojowego
ząbek czosnku
łyżeczka startego imbiru
pół łyżeczki ostrej papryki
pół łyżeczki słodkiej papryki
Dip:
6 łyżek masła orzechowego
4 łyżki sosu sojowego
woda
Przygotowanie:
Sos sojowy, czosnek, starty imbir oraz paprykę słodką i ostrą wymieszać na marynatę. Obtoczyć
w niej pokrojone na słupki tofu i posypać sezamem. Piec w temperaturze 220°C przez 15 min.
Warzywa pokroić na wąskie paseczki, nie dłuższe niż połowa placka ryżowego. Papier ryżowy
moczyć pojedynczo w zimnej wodzie przez 2 sekundy, aby stał się plastyczny. Mokry krążek
położyć na drewnianej desce. Na środku papieru umieścić porcję warzyw oraz tofu i zawijać
zaginając brzegi do środka. Powstały rolls można przeciąć na pół eksponując kolorowy środek. Serwować z dipem z masła orzechowego, sosu sojowego i wody (wodę dodawać stopniowo, do uzyskania pożądanej gęstości).