Partner: Logo KobietaXL.pl

Do upieczenia 2 bochenków będziesz potrzebować:

3/4 kostki miękkiego masła

1/2 kilograma kremowego serka naturalnego

2 duże jaja

3 szklanki mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenie

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1 i 1/2 szklanki puree z bananów

1 szklanka posiekanych, uprażonych ulubionych orzechów

1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 

 

Ubij ser i masło w mikserze aż uzyskasz kremową konsystencję. Wciąż ucierając dodawaj stopniowo jaja. Dodaj mąkę i miksuj. Pamiętaj, że każdy kolejny składnik możesz dodawać dopiero po uzyskaniu puszystej konsystencji z poprzednim. Kolejno dodawaj: puree z bananów, orzechy i wanilię.

Wyłóż uzyskaną masę do dwóch foremek do pieczenia chleba. Foremki powinny być delikatnie wysmarowane tłuszczem i obsypane mąką. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i piecz chleby przez około godzinę. Jeśli włożysz do środka drewniany patyczek i po wyciągnięciu będzie idealnie czysty to znak, że twoje bananowe chlebki są gotowe. 

Wyjmij z piekarnika, przykryj folią aluminiową i odstaw na 15 minut.

 

Tagi:

odchudzanie ,  dieta ,  przepisy ,  owoce ,  banany ,  chleb ,  bananowy chleb , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót