Owocowo – warzywne koktajle robią furorę na całym świecie. Pojawiają się ciągle nowe przepisy na różne diety. Oto ten, który ostatnio bije rekordy popularności w Ameryce Łacińskiej.
Aby uzyskać pożądany efekt stosujemy niskokaloryczną dietę, opartą na warzywach, dodatkowo wspomagamy się koktajlem, który podobno świetnie spala tłuszcz.
Oto przepis:
1 szklanka kawałków melona
1 szklanka plasterków ogórka
1 szklanka mleka o niskiej zawartości tłuszczu
1 łyżeczka imbiru
lód w kostkach
sok z jednej cytryny
Obieramy owoce i ogórka ze skórki, usuwamy pestki. Umieszczamy w blenderze, dodajemy mleko,imbir i miksujemy. Odstawiamy na kilka minut. Dorzucamy lód i wypijamy. Dlaczego lód? Bo spalamy więcej kalorii, kiedy musimy jedzenie ogrzać.
Koktajl pijemy przez miesiąc, codziennie rano. Zastępuje nam śniadanie.