Oto do Lublina na jedyne dwa koncerty przyjeżdża Nicola Palladini pochodzący z Rzymu aktor i piosenkarz musicalowy. Wraz ze swoim zespołem poprowadzi nas poprzez największe hity włoskiej piosenki. W czasie ponad godzinnego koncertu Nicola zaprezentuje muzyczną opowieść dla której kanwą jest życie świetnie znanego wszystkim Marino Mariniego – niezapomnianego wykonawcy m.in. ballady „Nie płacz kiedy odjadę”. Wraz z Nicolą i jego zespołem odbędziemy podróż przez trzy dekady XX wieku. Odwiedzimy „Małą Italię” w Stanach Zjednoczonych, zadymione salki kabaretów Neapolu i Rzymu oraz wpadniemy na chwilę do Paryskiej Olimpii. Oczywiście sporo czasu spędzimy w Polsce gdzie Marino odniósł tak wielki sukces. Tłem spektaklu budującym jego atmosferę i nastrój będą dekoracje multimedialne przygotowane specjalne na te okazję. Nicola Palladini wprowadzi nas również, poprzez swoje opowieści, w różne zwyczaje kultywowane we Włoszech a związane z tą niezwykłą nocą.
Dla gości przygotowano również różne niespodzianki!
W czasie koncertu usłyszymy m.in.: ''Tu vuo fa l'americano'', ''L'Italiano'', “Azzurro”,“Marina”, ''O sole mio'', ''Love in Portofino'', ''Volare'', “Mamma”, “Guarda che luna”, “Guaglione”, “Criminal Tango” czy ''Nie płacz kiedy odjadę'' a także wiele, wiele innych..
Ceny biletów: 70-100 zł
OFERTA SPECJALNA!
Jest także bankiet sylwestrowy w cenie 120zł / osobę.
Rozpocznie się on tuż po zakończeniu drugiego koncertu tj. ok. godz. 21:30 i potrwa do godziny 2:00. Bawimy się przy szwedzkim stole (ale z miejscami siedzącymi przy stołach) oraz z towarzyszeniem zespołu muzycznego.
Bankiet – tak jak wcześniejszy koncert – utrzymany będzie w stylistyce włoskiej. Na stołach królować będą tradycyjne włoskie dania oraz owoce morza. W menu znajda się m.in.: lampka wina białe/czerwone, soki owocowe, woda mineralna niegazowana z miętą i cytryną, zupa-krem pomidorowy z grzankami i bazylią, golonka zapiekana na kapusie zasmażanej, polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym, z przekąsek: galantyna drobiowa w trzech smakach, półmisek włoski: wędliny, sery oliwki, kapary, rukola, tartinki z różnym nadzieniem, łosoś zapiekany w cieście francuskim z pomidorami i bazylią, zawijasy z ciasta naleśnikowego ze szpinakiem i ricottą, babeczki z musem z pasztetu i żurawiną, bruschetty z pomidorowym pesto, verines z mozarellą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią, tartinki z szynką parmeńską i oliwkami. Nieodłączną część kuchni śródziemnomorskiej stanowią sałatki. Na stołach znajdziemy więc: sałatkę grecką, jarzynową z rodzynkami i orzechami, sałatkę Amerykańską a'la MC' . Dla wielbicieli słodkości będą ciasta świąteczne: sernik, piernik, makowiec.
Całość uzupełnią: napoje (kawa, herbata czarna, owocowa-2 rodzaje)
Jest także szkło dla osób, które zechcą przyjść z własnymi napojami alkoholowymi po wcześniejszym uzgodnieniu.
Zakup wejściówek na bankiet możliwy na stronie KupBilecik lub bezpośrednio u organizatora:
e-mail: artbiz@artbiz.eu, tel.: 509 728 011
Do bezpośredniego kontaktu proszone są przede wszystkim osoby składające zamówienia grupowe (od 6 miejsc)